Kategorije

Rizici oralnog seksa

Zaštita tokom oralnog seksa
Ako mislite da je oralni seks sigurniji veoma se varate. Postoje bolesti i infekcije koje možete dobiti i oralnim seksom. Zato treba da znate kako da se zaštitite.

Ako oralno zadovoljavate svog momka, a on ima HPV (humani papiloma virus) i vi ga možete dobiti u ustima i grlu. Simpromi koje će te imati su upala grla, otežano gutanje i vidljive izrasline na koži. Oralnim seksom možete zaraditi i Herpes ako radite felacio momku koji ima genitalni heroes, a takođe i vi možete dobiti herpes ako vas oralno zadovolji momak koji ima oralni herpes. Iako veoma retko moguće je dobiti i HIV ako ste davalac ili primalac oralnih zadovoljstava. Ako ustima imate sićušne ranice, virus kroz njih može da dospe u krvotok. Prilikom oralnog seksa možete se zaraditi i druge infekcijama kao što je heparitis B ili gonoreja.

Poverenje kao najbolja zaštita
Da bi i oralni seks bio siguran moramo znati kako da se zaštitimo. Doktori preporučuju da koristite kondom kada oralno zadovoljavate mladića iako to može delovati veoma neprivlačno. Jedina savršena zaštita je da budete u monogamnoj vezi sa mladićem koji nema neke seksualnim putem prenosive bolesti. Najbolja zaštita je poverenje između vas i vašeg partnera. Tako da u slučaju da neko od vas ima ili sumnja da je možda u nekoj ranijoj vezi zaradio neku infekciju treba da poseti doktora pre nego što tu infekciju prenese i vama.

netsrbija > ženski magazin > Zdravlje žene >  Dojenje ne utiče na opuštanje grudi