Kategorije

Menstrualne tegobe

menstrualni ciklus Kako pobediti menstrualne tegobe
 Mnoge žene svakog meseca prolaze kroz noćnu moru kada dođu oni dani. Menstrualne tegobe i bolne menstruacije zagorčaju život svakog meseca, a ako tada još morate raditi nešto naporno, onda je još gore, jer se zbog svog stanja osećate nesposobnom za bilo šta. Kako da preživite te dane. Ako vam je menstruacija obilna, praćena bolovima i grčevima, kupite neke teblete koje će ublažiti bolove, skuvajte čaj i pokušajte da mirujete dok ono najgore ne prođe. To svakako ne znači da tokom cele menstruacije treba da uzimate lekove. Imajte više vrsta tampona, da ne biste svaki čas jurili u apoteku ili dovoljno uložaka u zavisnosti šta koristite. Prvih nekoliko dana trebaće vam veći tamponi koji bolje upijaju, a kasnije manji.

Uticaj vežbanja na menstrualne tegobe
Ako vam ipak menstruacije nisu bolne, a još se i intezivno bavite sportom nemojte prekidati sa vežbanjem kada dobijete. Ako se držite uobočajenog programa vežbanja to će vam podići energeski nivo i učuniti da se bolje osećate.

Neka istraživanja pokazuju da dostizanje orgazma pre nego što počnu grčevi može da ih učini manje bolnim, pa bilo da to radite sami ili sa dečkom iskoristite i ovu mogućnost. U svakom slučaju dobro se naoružajte pre nego što situacija postane nesnosna.
photo by: Gnu Free Documentation Licence

netsrbija > ženski magazin > Zdravlje žene > Menstrualne tegobe