Kategorije

29. 30. 31. 32 i 33. nedelja trudnoće

Razvoj bebe u poslednjem tromesečju
U poslednjem tromesečju vaša beba će utrostručiti svoju težinu. Lanugo će nestati, a zalihe sala postaju sve veće. Bebine oči su sada otvorene i ona trepće kada vidi svetlost kroz matericu. U periodu 29. 30. 31. 32. i 33. nedelja trudnoće bebe se okreće i zauzima položaj za poroćaj, odnosno okreće glavicu na dole prema porođajnom kanalu. To se uglavnom desi do 32. nedelje, ali nije pravilo, neke bebe se okrenu pred sam porođaj. Od položaja bebe zavisi kako ćete se poroditi. Ukoliko beba zauzme karlični položaj vrlo je verovatno da će te se poroditi carskim rezom.

Ako se rodi u ovom periodu beba ima odlične šanse da preživi ukoliko dođe do prevremanog porođaja. Ona sada reaguje na poznate pesme i poznate glasove. Periodi spavanja postaju sve duži. Na trideset minuta se smenjuju periodi spavanja i budnosti. Dužina bebe u ovom periodu iznosi oko 30 centimetara, a teška je oko 2 kilograma.

Kraj je trudnoće -sve vam je teže da se krećete
Sve vam je teže da se krećete. Trudite se da se što više odmarate i ne radite ništa što bi moglo izazvati porođaj. Iako bi vaša beba preživela da se sada rodi svaki dan koji provede više u vašem stomaku za nju je jako značajan jer će se roditi zrelija i spremnjija za život van vašeg stomaka.

netsrbijamoja beba trudnoća > trudnoća po nedeljama  > 29. 30. 31. 32 i 33. nedelja trudnoće