Kategorije

Severina


Kratka biografija
Severina Vučković je pop pevačica iz Hrvatske, a takođe i jedna od najpopularnijih na prostoru bivše Jugoslavije. Rođena u Splitu, 21. aprila 1972. godine. Sa 10 godina je prvi put nastupala na sceni  u mjuziklu "Frane štrapalo". Upisuje srednju muzičku školu i još pre mature pravi prve korake u profesionalnom pravcu uspijeva nastupima na Splitskom festivalu, kao prateći vokal. Narednih godinausledio je veliki rad rada i mnogobrojni koncerati, a   Severina polako izrasta u jednu od najvećih zvezda mlađe generacije u Hrvatskoj.  Godine 2002. organizuje veliku turneju pod imenom "Virujem u te" i definitivno potvrđuje status hrvatske pop-ikone. Nakon višegodišnje pauze, 2004. godine objavljuje album Severgreen. Godine 2006. je učestvovala na Dori (Hrvatsko takmičenje za predstavnika na Pesmi Evrovizije) i pobedila sa pesmom "Moja štikla", sa kojom je predstavljala Hrvatsku na Pesmi Evrovizije u Atini iste godine, osvojivši 13. mesto.
photo by: Dalibor Bostis, cc, izvor wikipedia

Diskografija
Severina (1989.)
Dalmatinka (1993.)
Trava zelena (1995.)
Moja stvar (1996.)
Djevojka sa sela (1997.)
Ja samo pjevam (1999.)
Paloma Nera - Live (1999.)
Pogled ispod obrva (2001.)
18 velikih hitova (2002.)
Virujen u te - Live (2002.)
Virujen u te - DVD (2003.)
Severgreen (2004.)
Moja Štikla (2006.) Pjesma Eurovizije 2006
Zdravo, Marijo! (2008.)


SKANDALI

Porno snimak
Kroz svoje pjesme i kroz svoje javne nastupe, Severina se voli predstaviti u svjetlu religiozne i moralne osobu, no ovaj imidž gubi sjaj 2004. objavljivanjem Severininog privatnog video snimka pornografskog karaktera, koji je vrlo brzo postao jedan od najgledanijih filmova na području Balkana.

Hrvatski internet sajt Index.hr je 2004. godine došao do privatnog snimka seksualnog čina između Severine i njenog tadašnjeg dečka, Milana Lučića. Severina je pokrenula tužbu protiv Index.hr, sajta koji je objavio snimak za invaziju privatnosti i tražila odštetu od 75.000 k
una. Sud je međutim, odbacio optužbe. 
photo by: petkowski

Da li je Severinin deda bio četnički vojvoda?
Vojvoda Vučković je bio ađutan Draže Mihajlovića, a "Izvesni vojvoda Vučković" koji se borio protiv ustaša na Dinari pod komandom sveštenika Momčila Đujića sasvim sigurno nije Zvonko Vučković, ađutant đenerala Draže Mihajlovića, inače komandant Prvog ravnogorskog korpusa u Drugom svetskom ratu. O ovom čoveku današnje generacije malo znaju...




netsrbijazabavapoznati > Severina