Kategorije

Seka Aleksić kratka biografija

Svetlana Seka Aleksić rođena je 23. aprila 1981. godine u Zvorniku, kao drugo dete majke Ibrime i oca Milorada. Otac joj je po zanimanju  bio vozač, a majka je bila zaposlena u fudbalskom klubu. U ranoj mladosti uzor joj je bila  Vesna Zmijanac. Po završetku četvrtog raѕreda osnovne škole zbog ratnih dešavanja  sa svojom porodicom izbegla je u Banju Koviljaču a godinu dana kasnije su se preselili u selo Lipolist kraj Šapca.  Karijeru je  nastupima sa sa bendom „Strogo poverljivo“, a 2000. sa samo  19 godina odlazi u Švajcarsku na dve godine gde  intenzivno nastupa po klubovima i diskotekama. U to vreme je uradila i matricu za svoj prvi album. Iz Švajcarske se vratila u Bijeljinu i nastupala u Hali sportova na desetom po redu festivalu narodne muzike Moravski Biser u Ćupriji sa pesmom Idealno tvoja, koja osvaja prvu nagradu publike. Na tom festivalu je upoznalai svog budućeg supruga.

Iste godine izdaje svoj prvi album – Idealno tvoja, i privlači pažnju publike pesmama U kafani punoj dima i Da sam muško. Godine 2003. stiče ogromnu popularnost zahvaljujući pesmi Crno i zlatno. U početnim nastupima na tv "Pinku", kao i na drugim tv kanalima, Seka je imala tremu,bila je po malo zbunjena, ali je svojom iskrenošću i spontanošću uspevala da šarmira sve, i kritičare, i voditelje i publiku. Imala je jedan cilj - "da bude najbolja".
Postala je  estradna zvezda na prostoru bivše Jugoslavije.  Seka je u srpskom filmu Mi nismo anđeli 3 tumačila lik „Smokvice“, devojke turbo-folk zvezde.  Beogradskoj Areni 2010. godine nastupila je  pred oko 15.000 fanova.

Diskografija
2002.  Idealno tvoja -
2003.  Balkan 
2005.  Dođi i uzmi me
2007.  Kraljica
2009.  Slučajni partneri
2010   Singl: Tamo gde si ti 
2011   Soba 22
2012   Lom
Singlovi:
2013.  Šampione
2013.  U mraku (2013)
2014.  Mamurna
2014.  Brodolom
2014   Chivas





netsrbijamuzikanarodna i pop muzilka > Seka Aleksić biografija