Saveti za lep stan


Vaš stan nije najlepši mogući, a ne znate šta da promenite da biste ga učinili lepšim. Mi ćemo vam dati 5 osnovnih pravila za uređenje stana.
Pet saveta za lepši stan
Prvi savet za lep stan jeste da otkrijete sopstveni stil. Vaš životni prostor treba da bude odraz vaše ličnosti jer ćete se samo tako u njemu osećati pijatno. Prelistajte magazine i izdvojte slike koje bi odgovarale vašem idealnom kutku. Onda ih analizirajte da biste utvrdili koji oblici i boje vam odgovaraju, koji materijali, nameštaj iz kojih epoha i odgovor će se nametnuti sam od sebe.

Određivanje palete boja koje vam najviše odgovaraju
Sledeći korak uređivanja lepog stana jeste da odredite paletu boja koja vam odgovara. Svaki prostor treba da ima jednu osnovnu boju, sekundarnu boji i boju koja daje akcenat i to u proporciji 60:30:10. Izbegavajte da sve tri boje budu podjednako zastupljene. Boja koja daje naglasak bi trebalo da bude prisutna u detaljima: jastucima, vazama, lampama i slikama.

Pomešajte teksture
Sledeći kotak je da pomešate teksture da prostor ne bi izgledao monoton. Na primer ispod glatkog stola stavite čupavi tepih. Svakoj prostoriji je potrebna dovoljna količina svetlosti, iz tri izvora koji formiraju trougao. Tako će centralni deo biti najviše osvetljen. Na kraju treba da izbalansirate veličine i oblike. Ukoliko u prostoriji ima previše različitih predmeta po veličini i obliku doći će do neuravnoteženosti. Ukoliko dominiraju na primer predmeti oštrih ivica tu monotoniju treba razbiti ovalnom činijom. Nadamo se da će vam ovi saveti pomoći u uređenju vašeg životnog prostora.
Search