Kategorije

Kako skinuti celulit

celulit izbliza Celulit-jedan od najvećih problema današnjih žena
Kako skinuti celulit je jedan od najvećih problema sa kojim se žene suočavaju prilikom nege svoga tela. Iako mnoge od nas misle da ga se ne može nikako osloboditi i da taman kad pomislimo da je nestao ili se smanjio on se ponovo vrati, problem celulita je rešiv. Kada jednom uspemo da dovedemo svoju liniju i kožu do savršenstva, da bi rezultat dugo trajao, potrebno je da promenimo loše navike, zdravo živimo i zdravo se hranimo.

Kako skinuti celulit?
Da bismo znali kako skinuti celulit, potrebno je da o njemu znamo što više. Zabluda je da se celulut poljavljuje samo kod punijih žena, mogu ga imati i mršave, naročito ako imaju genetske predispozicije za njegov nastanak i ako vode nezdrav život. Najveći krivac za nastanak celulita je loše cirkulacija, koja dovodi do toga da se u organizmu gomilaju toksini i voda. Celulit čine masnoće, toksini i voda. Imaju ga samo žene, što je posledica specifične građe ženskog tela. Za nastanak celulita važnu ulogu igra ženski hormon estrogen, a najvažniji je kalogen, tačnije njegova struktura, jer su kalogenska valakna kod žena složena peralelno, a nisu umrežena kao kod muškaraca.

Pravilna ishrana kao najvažniji činilac u borbi sa celulitom
Za borbu protiv celulita najvažnija je pravilna ishrana. Treba postepeno da smanjujete unos slatkiša, zasićenih masti i proteina životinjskog porekla, a da povećate unos voća i povrća. Vitamin C je prirodni antioksidant koji čisti naš organizam od toksina i važno ga je unositi ishranom. Predstavlja takođe bitan faktor u borbi sa celulitom. Voda je isto jako bitan faktor. Potrebno je da dnevno unesete dva litra vode. Da biste svoje telo održali u formi i sprečili nastanak problema kao što je celulit vežbajte. Za skidanje celulita  najpoželjnije je plivanje. Ako nemate vremena za bavljenje sportom, vežbavnje mogu zameniti šetnje.
Tri najveća prijatelja celulita su kafa, cigarete i alkohol. Unos ovih materija treba obustaviti ili smanjiti što je više moguće.

Masaža kao efikasan način ukljanjanja celulita
Ako imate vremena i novca sa celulitom se možete boriti i masažom. Anticelulit masaže u kombinaciji sa dobrom ishranom daju odlične rezultate. Danas postoje i čitave palete najrazličitijih gelova i krema za borbu protiv celulita, ali najbolje je da pri njihovom izboru konsultujete stručno lice.
Nadamo se da smo vam pomogli u upoznavanju suštine celulita i da smo vas upitili kako da se izborite sa ovim problemom.

netsrbija > ženski magazin > celulit  > Kako skinuti celulit