Kategorije

Celulit - zašto nastaje i kako ga se rešiti

zene sa celulitomCelulit se najčešće javlja u oblasti gornjeg dela bedara, butinama, sedalnoj regiji, stomaku i kolenima. Uglavnom se pojavljuje kod žena a retko se može videti kod muškaraca.

U glavne uzroke nastanka celulita ubrajuju se način života, pušenje, masna hrana, neunošenje dovoljno tečnosti i vode, zamor, loša ishrana, fizička neaktivnost, slaba cirkulacija i prisustvo toksina, kao i određeni nasledni faktori. Smatra se da hormoni igraju dominantnu ulogu u nastajanju celulita, a pogotovo erstrogen, ali za sada nema pouzdanih kliničkih ispitivanja koja bi to potrvdila.

Ukoliko želite da uklonite celulit na raspolaganju vam je više metoda poput masaže, krema, hidromasaže, upotrebe folija i lampi. Lipoluksacija koja uklanja masne naslage ispod kože nema efekta na smanjnje celulita i može imati samo kozmetičke efekte. Vežbanje samo po sebi nije efikasno ali u kombinaciji sa drugim meram kao što je odgovarajuća ishrana može pomoći u rešavanju. Pogledajte više informacija o mogućnostima skidanja celulita:
Anticelulit masaža
Hidrosmasaža u borbi protiv celulita
Kako skinuti celulit
Celulit u trudnoći
Kreme protiv celulita
Efikasna celulit masaža
netsrbija > ženski magazin > celulit  >  Celulit - zašto nastaje i kako ga se rešiti