Kategorije

Celulit - zašto nastaje i kako ga se rešiti

zene sa celulitom Celulit - gde nastaje
Celulit se najčešće javlja u oblasti gornjeg dela bedara, butinama, sedalnoj regiji, stomaku i kolenima. Uglavnom se pojavljuje kod žena, a retko se može videti kod muškaraca.

Uzroci nastanka celulita
U glavne uzroke nastanka celulita ubrajuju se način života, pušenje, masna hrana, neunošenje dovoljno tečnosti i vode, zamor, loša ishrana, fizička neaktivnost, slaba cirkulacija i prisustvo toksina, kao i određeni nasledni faktori. Smatra se da hormoni igraju dominantnu ulogu u nastajanju celulita, a pogotovo erstrogen, ali za sada nema pouzdanih kliničkih ispitivanja koja bi to potrvdila.

Metode ukalanjanja celulita
Ukoliko želite da uklonite celulit na raspolaganju vam je više metoda poput masaže, krema, hidromasaže, upotrebe folija i lampi. Lipoluksacija koja uklanja masne naslage ispod kože nema efekta na smanjnje celulita i može imati samo kozmetičke efekte. Vežbanje samo po sebi nije efikasno ali u kombinaciji sa drugim meram kao što je odgovarajuća ishrana može pomoći u rešavanju. Pogledajte više informacija o mogućnostima skidanja celulita:
Anticelulit masaža
Hidrosmasaža u borbi protiv celulita
Kako skinuti celulit
Celulit u trudnoći
Kreme protiv celulita
Efikasna celulit masaža
netsrbija > ženski magazin > celulit  >  Celulit - zašto nastaje i kako ga se rešiti