Kategorije

Anticelulit dijeta

namirnice za anticelulit dijetu Faktori koji utiču na stvaranje celulita
Iako nije u potpunosti poznato zašto žene imaju celulit postoji veći broj načina i anticelulit proizvoda koji pomažu u njegovom uklanjanju. Lekari veruju da na stvaranje celulita utiče kombinacija faktora kao što su način života, genetika, nivo hormona kao i dijeta odnosno način ishrane.

Dijeta u borbi sa celulitom
Anticelulit dijeta treba biti u skladu sa energetskim potrebama, a ključnu ulogu ima izbor prehrambenih namirnica i njihova priperma. Najbolje dijete protiv celulita bi se zasnivala na svežem voću i povrću poput korenastog povrća koji sadrže minerale koji pomažu u čišćenju organizma. Takođe, voće i povrće sadrže antioksindanse koji umanjuju negativne efekte slobodnih radikala koji se stvaraju konzumiranjem alkohola i cigareta. Anticelulit dijetu je dobro kombinovati sa drugima metodima za borbu protiv celulita poput anticelulit masaže i krema protiv celulita.

Namirnice koje pomažu u borbi sa celulitom
Namirnice koje se preporučju su voće poput jabuke, pomorandže, maline, kupine, višnje, jagode i povrće poput spanaća, paradajza, šargarepe... Namirnice koje treba izbegavatu pri ovakvoj dijeti su različite grickalice i jaka i začinjena hrana poput kobasice i slanine. Treba izbegavati i veliki unos kafe i gaziranih pića a posebno veću količinu alkohola jer on dehidrira telo. Treba  unositi veće količine vode.
Photo:jean fresco.

netsrbija > ženski magazin > celulit  > Anticelulit dijeta