Kategorije

Polovni automobili Holandija

polovan automobil reno clioUvoz polovnog automobila iz Holandije je takođe zanimljiva opcija. Holanđani dobro održavaju automobile, a zemlju odlikuju kvalitetni putevi, gorivo i rezervni delovi. Polovni automobili u Holandiji su trenutno nešto jeftiniji nego polovni automobili u Nemačkoj. Važna stvar pri kupovini u ovoj zemlji je NAP sertifikat koji se prilaže uz automobil i koji kupci najčešće traže.

Privremene tablice za uvoz automobila
Registracija i izdavanje tranzitnih tablica i osiguranja traje oko 30 minuta. Kada je reč o procedurama, u svakoj zemlji EU potrebne su privremene tablice (col tablice) i osiguranje, što košta oko 150 evra, a treba platiti i ekološku taksu 140 evra, na većim auto pijacama su prisutne službe gde se može izvršiti registracija i dobiti potrebna dokumentacija.

Bitna dokumentacija pri kupovini polovnog automobila
Bitan dokument je i Nationale Autopas koji znači da je kilometraža koja je napisana i zagarantovana jer se vodi evidencija o automobilima od prvog dana da bi se sprečile prevare i vraćanje kilometraže. Vraćanje kilometraže u Holandiji nije krivično delo za razliku od drugih zemalja Evropske unije. Prilikom kupovine je potrebno sačiniti ugovor i overiti ga kod notara.

Troškovi i propisi prilikom uvoza automobila iz Holandije
Osim carine pri uvozu polovnih automobila treba računati i na troškove prevoza od mesta kupovine do mesta boravka u Srbiji koji mogu iznositi više od 500 evra, špredicije, troškove poreza od 20%  kao i eventualne popravke i servis koji je pri kupovini polovnjaka najčešće potreban. Ukoliko se angažuju specijalizovani posrednici troškovi dovoz u Srbiju ne bi bili manji ali bi se kupovina jednostavnije izvršilia. Od početka 2013. godine ukinuto je plaćanja carine prilikom uvoza polovnih automobila a u narednom periodu može se očekivati izmena uredbe kojom bi se dozvolio samo uvoz polovih auomobila koji zadovoljavaju evro 4 standarde.netsrbija > automobili > uvoz polovnih automobila > uvoz polovnog automobila iz holandije