Najprodavaniji polovnjaci u 2013. godini


vw golf Na našim prostorima još uvek važi pravilo da su polovni automobili nemačke proizvodnje najpopularniji. O ovome svedoči i istraživanje koje je sproveo sajt Mojauto.rs. Istraživanje je rađeno na osnovu 100 najprodavanijih modela automobila preko ovog sajta u 2013. godini.

Definitivno je da se polovni automobiliiz nemačke i dalje najbolje prodaju, učestvuju 39,15% u 100 najprodavanijih modela. Za njima slede francuski automobili sa dobrih 23,66%, a zatim vozila italijanske proizvodnje 15,91%.
četvrto mjesto sa 8,19% zauzima američki Ford a interesantno je da peto mesto zauzimaju vozila domaće proizvodnje (Yugo, Zastava) što govori o slaboj kupovnoj moći. Da je kupovna moć oslabila govori i podatak da se vozila japanske proizvodnje, koja važe za kvalitetna ali nešto skuplja, nalaze tek na 7.mestu sa svega 1,92% prodaje.

Ako govorimo o konkretnim modelima, najprodavaniji njemački automobil je Opel Astra, a od francuskih modela najviše kupujemo Renault Megane. Kod italijanskih polovnjaka, najlakše se odlučujemo za Punto, Stilo i Alfa Romeo 147.
povezane teme:
Škoda Fabia - cena automobila
Citroen C3 - cena automobila
Audi A4 - cena automobila
Polovni automobil Audi A3 u Nemačkoj
Polovni automobil Audi A4 u Nemačkoj
Polovni automobil Audi A5 u Nemačkoj
Polovni automobil Audi A6 u Nemačkoj
Polovni automobil Audi A8 u Nemačkoj
Polovni automobil Audi Q5 u Nemačkoj
Polovni automobil Audi Q7 u Nemačkoj
Polovni automobil Audi R8 u Nemačkoj
Polovni automobil Audi S3 u Nemačkoj
Polovni automobil Audi S4 u Nemačkoj




Search